Vandrovka s deťmi: Zažite sviatky na rozprávkovom Bojnickom zámku!

Blog od mamky Lucii Benkovej 

Už ste sa niekedy ocitli na mieste, kde ste sa cítili naozaj ako v rozprávke? Zoberte svojich najmenších na rozprávkovú vandrovku a zažite v termíne od 6. 12. 2019 do 5. 1. 2020 sviatky na Bojnickom zámku!

Bojnický zámok patrí k najkrajším a najstarším kultúrnym pamiatkam Slovenska. Prvá písomná zmienka o pôvodnom drevenom hrade pochádza z roku 1113. Existencia a prestavba hradu sa spája s menami viacerých významných panovníkov. Posledným šľachtickým majiteľom, ktorý sa postaral o neogotickú prestavbu vtedajšej barokovej podoby zámku, ukončenú v roku 1910, bol Gróf Pálffy. V roku 1970 bol Bojnický zámok vyhlásený za Národnú kultúrnu pamiatku.

Zámok môžete navštíviť celoročne, denne okrem pondelkov. Každú prvú nedeľu v mesiaci je vstup na zámok zdarma. Otváracie hodiny počas roka sú odlišné v čase letnej a zimnej sezóny. V letnom období sa konajú prehliadky od 9.00 do 17.00 hod., v zimných mesiacoch od 10.00 do 15.00 hod. V termínoch 24.12.2019, 25.12.2019 a 1.1.2020 je zámok zatvorený.

Múzeum ponúka Zámocký okruh prehliadok s lektorom v trvaní 75 minút a Galerijný okruh bez výkladu lektora v podobe expozície umeleckých zbierok zámku, ktorý je sprístupnený verejnosti od apríla roku 2019. Počas absolvovania Galerijného okruhu môžete vidieť zbierku oltárových tabúľ, ktoré maľoval môj prastarý otec Jozef Ševčík. Zdobili Bojnický oltár niekoľko desaťročí po odcudzení originálov malieb Bojnického oltára a počas reštaurátorských prác.

Po rozprávkovej prechádzke Bojnicami si môžete vychutnať gastro-špeciality v odporúčaných reštauráciách Alej, Biograf, alebo zákusok v Cukrárni Klaudia. Možnosť ubytovania ponúka penzión Termal Bojnice, hotel Bojnický vinný dom.

Odporúčané blízke objekty: Termálne kúpele v Bojniciach, ZOO Bojnice, Vyhliadková veža Čajka v oblakoch, počas sezóny: Múzeum praveku v Bojniciach, Termálne kúpalisko Čajka, Sokoliari Aquila.

Ak radi cestujete s deťmi, so starými rodičmi, pridajte sa do fb skupiny Vandrovka s deťmi (https://www.facebook.com/groups/3371164916242633/) a podeľte sa o Vaše dobrodružné tripy.

Vaša Lucia 


Lucia Benková je mamkou dvoch detičiek. Je autorkou rozprávkových knižiek pre deti, ktoré ich zároveň vzdelávajú v rôznych oblastiach, ako napríklad ekológia. Luckine knižky o Zajačikovi Čudovačikovi si môžete objednať v jej obchodíku.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)