Viera Fajtáková

Mamička týždňa Viera Fajtáková

Predstavíte sa nám?
Volám sa Viera Fajtáková, pochádzam zo Záhoria, konkrétne teraz bývame vo Veľkých Levároch. Som maminkou troch detí. Dcérky Silvia a Soňa, to už sú celkom "samostatné jednotky", no a pred 2,5 rokom k nim pribudol synček Tomáš.

Mamička týždňa Viera Fajtáková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík nesie názov Šperky od Vierky - je to taká rýmovačka, ktorú kedysi vymyslela moja najstaršia dcéra, a tak akosi som k nemu prirástla. Tvorím so skutočných kvetov, listov a rastlín, ktoré buď sama pestujem, alebo ich zbierame kade chodíme :-). Suším ich a zalievam do živice s dôrazom na čo najrealistickejší tvar a farbu, akú majú v prírode. Tiež pracujem s minerálmi v spojení s oceľou, pre okruh milovníkov kamienkov. No a v posledných mesiacoch som svoju tvorbu rozšírila o výrobu rôznych tácok a podnosov - tiež dekorovaním živicou.

Mamička týždňa Viera Fajtáková

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Ako to celé začalo? No práca so živicou je pomerne nová technika, ak to berieme z pohľadu toho, či s ňou mohla pracovať napríklad moja babka (ako to poväčšine býva u handmade-tvorcov)...nie, vôbec ju nepoznala a ani moja mamka, ani rodina, vlastne, keď som sa s ňou stretla prvý-krát, ani ja osobne som nepoznala nikoho, kto by s ňou pracoval. A ako som sa k nej teda dostala? Úplne jednoducho! Zamilovala som sa do zahraničných fotiek, obrázkov výrobkov na internete. Bolo to niečo, čo ma očarilo na prvý pohľad... na druhý aj tretí a vlastne neustále ma udivuje, aké pre mňa nekonečné možnosti použitia živica má. Takže som sa rozhodla pátrať! Hľadala som dostupné informácie o použití materiálov, hľadala som videá a kurzy a samozrejme som skúšala spôsobom pokus/omyl. Trvalo mi zhruba dva roky, kým som našla svoju techniku spracovania rastlín i výroby samotných šperkov. Súčasťou mojej výroby sa stali koráliky sklenené aj z minerálov, ako to už býva takmer u každej šperkárky :)

Mamička týždňa Viera Fajtáková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Možno to znie ako klišé, ale ja som naozaj hrdá na každý svoj kúsok, na každučký výrobok, pretože do každého dávam kúsok seba ❤.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Chcela by som mať ateliér, v ktorom by bola dielňa i výstavná miestnosť, samozrejme obchodík. Príjemné miesto, kde by som mohla usporiadať kurzy tvorenia a nie len svoje, ale i mnohých šikovných handmade-tvorcov s rôznym zameraním. V ideálnom prípade by bol aj vonkajší priestor pre skleníky, aby som si mohla mnohé kvety pestovať vo väčšom.

Mamička týždňa Viera Fajtáková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Jediný spôsob je správny time management! Pri deťoch sa to inak nedá, neexistuje univerzálny návod ako to spraviť, pretože každé dieťa je iné, každé ma iné návyky a časový rozvrh, proste v tom všetkom musíte nájsť rozvrh, plán.

Mamička týždňa Viera Fajtáková
Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto? Myslím, že sa mení postupne ako sa mením aj ja, ale v obľube mám dve:

„Daj svetu hodnotu = Dáš hodnotu sama sebe!“

„Keď si niečo naozaj zo srdca praješ, celý vesmír sa spojí, aby si to mohla uskutočniť!“

Mamička týždňa Viera Fajtáková

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Nikto nikdy nepovedal, že to bude ľahké, ale ak každý, každučký deň spravíte čo by len maličký krok... za rok je to minimálne 365 krokov a to už je hodný kus cesty ;-).

Choďte za svojimi snami!

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (506)