Viera Maceková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Viera Maceková, mám 36 rokov, som pôvodne z Bratislavy, no presťahovala som sa na dedinu. Bývam pri Hlohovci v dome s veľkou záhradou. Mám doma troch chlapov. Manžela, syna Paľka (7r.) a Martinka (5r.)

Mamička týždňa Viera Maceková

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Názov môjho obchodíku na webe codokazemama.sk je chabuko. Je to názov mojej značky tašiek, taštičiek a batohov. Vecičky v obchode sú určené prevažne pre ženy a dievčatká. Ponúkam decentnejšie, aj farebné, výrazné kúsky. Látky a ich kombinácie sú moja vášeň.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

K tvorbe som sa dostala počas materskej s mladším synom, zhruba pred štyrmi rokmi. Cítila som veľkú potrebu niečo hmatateľné vytvoriť. Len tak, pre radosť z tvorivého procesu. Odmalička sa u nás doma šilo na stroji, takže som ho vytiahla zo skrine a hrala som sa. Prvé moje vecičky boli patchworkové tašky, ktoré som porozdávala, alebo venovala do aukcií. Následne som urobila zopár kúskov, ktoré som ponúkla na predaj. Asi po mesiaci a prvých predaných kusoch prišla myšlienka vlastnej značky. Pracovala som na ponuke a pridávala nové a nové vecičky. Po čase som našla portál Čo dokáže mama a už som tu, medzi vami, šikovnými maminami :).

Mamička týždňa Viera Maceková

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Mojím doterajším najväčším úspechom a míľnikom v tvorbe bolo založenie živnosti. Na úplnom začiatku som takýto cieľ vôbec nemala. Prišlo to časom ako nevyhnutnosť s narastajúcimi zákazkami. Značka je životaschopná a to ma napĺňa hrdosťou.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj sen je robiť túto prácu naďalej vo väčšom objeme, aby som z tvorby mohla mať plnohodnotný príjem.

Mamička týždňa Viera Maceková

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Tvorím prevažne doobeda, keď sú deti v škôlke a v škole. Na prácu v pokoji mám asi 3 hodiny, keďže mladší syn je v škôlke iba doobeda. O pol druhej je doma aj školák. Deň mám časovo veľmi rozkúskovaný a preto mi rýchlo ubehne. Za tri doobedné pokojné hodiny sa snažím urobiť väčšie veci, poobede s deťmi za chrbtom potom tie časovo menej náročné. Tiché večerné hodiny si nechávam na administratívu, komunikáciu a podobne.

Tip na časovú úsporu pri deťoch: S tvorbou som začala až pri druhom synovi, keď som si jednoducho povedala, že si za stroj sadnem a urobím to, lebo nemôže byť 24 hodín iba o deťoch. Deti si postupne privykli, že mama je doma, ale nie nonstop k dispozícii na hry. Stroj si odskúšali aj oni, a rešpektujú ho :). Medzi chlapcami je vekový rozdiel rok a pol a vedia sa zahrať spolu. Ja ťažím určite najviac z tejto výhody.

Mamička týždňa Viera Maceková

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?
Nemám špeciálne životné motto, skôr si spomeniem na všeobecné pravdy v konkrétnych životných situáciách. „Ži a nechaj žiť“ snáď vystihuje to, ako fungujem.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama

Maminy, robíte správnu vec. Vaša tvorba nie je len o vás, ale formuje aj vaše deti.

Podporujme sa navzájom, motivujme sa a naučme sa reálne ohodnotiť čas našej práce.

Veľa tvorivých nápadov prajem všetkým :)

Mamička týždňa Viera Maceková

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)