Víťazka na 2.mieste Marcela: Ďakujem vesmíru, že môžem robiť to, čo milujem!

Marcela Novysedlaková zo Spišskej Novej Vsi zvíťazila v súťaži O najkrajší výrobok od mamky 2019 na 2. mieste! Jej čarovný kufrík s myškami si získal srdcia hlasujúcich možno aj preto, že to nie je iba obyčajná hračka!

Ako ste sa dostali k šitiu hračiek?

Od malička som ručne  šila pre  bábiky bol to môj sen navrhovať módu no nakoniec som vyštudovala zdravotnú školu . Neskôr som pracovala v Rakúsku ako opatrovateľka a kúpila som si prvý mini šijací stroj. Bola to pre mňa španielska dedina, keďže som nemala ani poňatia, ako to všetko funguje, ale návod k nemu ma zachránil. Vozila som ho do práce  zo sebou hore dole a po dlhých večeroch, keď už babka spala, som sa učila šiť formou pokus – omyl. Najprv podľa návodov a neskôr som si začala robiť vlastné návrhy. Snažila som sa ušiť niečo, čo by ma vystihovalo. Môj vnútorný svet, fantáziu... 

Šijete originálne postavičky myšiek, zajačikov a mačičiek, ktorých domčekom je čarovný kufrík. Ako vznikol tento nápad?

Keďže mám nejakým neznámym spôsobom veľký vzťah k domčekom a miniatúram, začala som šiť zvieratká do drevených krabíc, až ma raz oslovila jedná milá osôbka, či by som jej zvieratká neušila do prenosného kufríka a bolo rozhodnuté :) Čarovný kufrík nie je iba obyčajná hračka. Je to emócia, ktorá vyčarí úsmev na tvári. Nás dospelých vracia naspäť do detstva do obdobia, kedy sme si zo škatule od topánok vyrábali domčeky pre bábiky.

Ste mamou troch detí. Ako funguje kufrík u vás doma?

Sofia má15, Annamária 5, Katarína 4 roky. Pre naše deti je to hračka, ktorá im umožňuje formou hry prejaviť svoje pocity. Ako?  Jednoducho kufrík vyskladám podľa členov rodiny. Napríklad príchod ďalšieho dieťatka do rodiny, keď mamička prinesie z pôrodnice okrem nového súrodenca aj kufrík s ich rodinkou aj s novým členom :) Dieťa jednoduchšie zvláda túto zmenu,  lebo si ju vie v sebe spracovať aj formou hry... Rolové hry sú veľmi dôležité pre zdravý psychický vývoj našich detí.

Koľko vám zaberie celý proces výroby?

Výroba kufríka je niekoľkodňová záležitosť. Mnoho detailov je šitých ručne a snažím sa, aby bol kufrík krajší ako na fotke. Moju tvorbu nájdete na IG a FB ako Čarovný svet Matildee.

V súťaži O najkrajší výrobok od mamky ste nováčikom, alebo ste už skúšali šťastie aj v minulosti?

Do súťaže som sa zapojila aj pred dvoma rokmi, ale neposlala som vhodnú fotku. Teraz som vybrala fotku kufríka, ktorá sa mi páčila najviac, lebo úžasne to na nej ladilo. Tak som ju poslala, že bude sranda. No a ostala som úplne v šoku, že ste ma vybrali medzi prvých 60 tvorcov.....Normálne som ostala na pár hodín práce neschopná😊. Ešte nikdy som nič nevyhrala okrem fénu na plese v tombole. 

Kde vás zastihla správa o výhre?

Počas súťaže som to priebežne sledovala a tešila sa z milých a povzbudivých komentárov. Výhra ma prekvapila v kruhu rodiny. Vianoce sme trávili na našej čarovnej drevenici v Nižných Repašoch a v momente, keď sme mali plný dom návštev, tak som dostala vnuknutie sa pozrieť na telefón, či náhodou... A bolo to tam! Tak sme si na to pekne pripili a Vianoce prišli o deň skôr :)

Ktorej z cien sa najviac tešíte?

Teším sa zo všetkých cien, pretože za každou cenou sa schováva niekto, kto chcel spraviť radosť niekomu inému a ten pekný pocit je na nezaplatenie.

Aké máte plány vo svojej kariére?

Moje plány do budúcna sú tvoriť, tvoriť, tvoriť... To ma napĺňa a ďakujem vesmíru, že môžem robiť to, čo milujem. 

Ďakujem pekne za rozhovor a želám veľa úspechov a radosť z cien!

Foto: Archív M. Novysedlakovej

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)