Vzácne živé mikroorganizmy

Kde bolo – tam bolo, bolo raz 20 miliárd živých mikroorganizmov, ktoré jedna farmaceutická spoločnosť schovala do bielej kapsulky… Áno mamičky, téma ideálnej črevnej flóry môže znieť ako rozprávka…. Kým je s trávením všetko v poriadku, tak sa touto témou ani nezaoberáme a nášmu organizmu dodávame tieto živé kultúry pestrou stravou.

Zdravé prostredie čriev je témou dňa zväčša vtedy, keď sa objaví nekomfort spojený s tým, že nám bruško signalizuje nepohodu. Ako živé mikroorganizmy v črevách zachovať a ako si zdravie a odolnosť čriev ochrániť? Kedy je ten správny čas, aby sme živé mikroorganizmy telu dodali?

Brušná pohoda

Poznáte termín črevný mikrobióm a jeho vplyv na imunitu?

Imunitný systém človeka sa dokáže celkom úspešne brániť a odolávať infekčným útokom, ktoré na neho číhajú. Zloženie črevného mikrobiómu ovplyvňuje celý rad procesov v ľudskom tele. Spomenúť môžeme napríklad životosprávu, stres, psychickú záťaž, nedostatočný pohyb alebo užívanie liekov na predpis, ktoré rovnováhu v črevách môžu narušiť. Črevnú mikroflóru máme posiatu rôznymi kmeňmi mikroorganizmov, ktoré tvoria ochrannú bariéru a bránia toto prostredie pred toxínmi a patogénmi z vonkajšieho prostredia. Ak sa táto ochranná vrstva prelomí, tak náš organizmus zaznamená zdravotné komplikácie a oslabenie imunity. Sami teda verím uznáte, že správna mikroflóra v črevách a jej podpora je dôležitá. Základným kameňom je tak „nakŕmenie“ črevnej mikroflóry vhodnými živými baktériami. Tieto sa nachádzajú v našej strave v podobe kyslomliečnych výrobkov. Na ich doplnenie je vhodné užívať aj výživové doplnky. Ak po takomto produkte siahnete, tak svoju pozornosť milé mamičky venujte garantovanému počtu živých mikroorganizmov, ktoré obsahujú.  Zmena rovnováhy v črevách sa prejavuje tráviacimi problémami (hnačkou, nafukovaním). Narušenie mikrobiálnej rovnováhy môže mať v neposlednom rade za následok zníženie odolnosti imunitného systému.

Spoznajte Biopron 9 premium

Pri predstavovaní výživového doplnku Biopron 9 Premium je na mieste spomenúť, že získal cenu „najdôveryhodnejšia značka 2020“. Možno si položíte otázku: „Čo už len môže byť na výživovom doplnku také úžasné, že sa stal najdôveryhodnejšou značkou minulého roka?“ Milé dámy, ja som si položila túto otázku rovnako ako vy :-) a tak som sa pokúsila trošku hlbšie tému živých mikroorganizmov preskúmať. Biopron je naozaj jednou z najlepších volieb na udržanie zdravých čriev a posilnenie imunity.  V jednej kapsule Biopronu je až 9 druhov živých mikroorganizmov v dennej dávke až 20 miliárd. Skrýva tiež vyvážený komplex laktobacilov, bifidobaktérií a fruktooligosacharidov.  Deťúrence staršie ako 3 roky môžu tento výživový doplnok bezpečne užívať. Spolu 9 živých probiotických kmeňov pomáha aj detských črievkam fungovať správne. Tehotné žienky a dojčiace mamičky sú rovnako skupina, ktorá môže po Bioprone siahnuť bez obáv.

Kedy živé mikroorganizmy pomôžu?

Zdravie mikroflóry v čreve je dôležitým faktorom pre kvalitu života.  Ľudia, ktorých zdravotný stav si vyžaduje liečbu chemoterapiou, alebo rádioterapiou si užívaním živých kultúr obnovia mikroflóru. Užívaním prospešných živých mikroorganizmov zmierňujeme problémy s vyprázdňovaním, hnačkami, alebo iné nepríjemné pocity v brušnej dutine, ktoré sú spôsobené nevyváženou a nepravidelnou stravou.  Menopauza je jedným z míľnikov v živote ženy. Dochádza k zásadným zmenám, ktoré ovplyvňujú aj procesy v črevách.  Biopron 9 premium je svojím zložením vhodný aj pre osoby, ktoré majú neznášanlivosť laktózy. Svojmu tráveniu môžete živými mikroorganizmami pomôcť. Na trhu je veľa produktov, z ktorých si môžete vybrať. Podstatné je, aby vám vybraný produkt vyhovoval a aby ste mu dôverovali.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)