Zuzka: BAVI.TO je nové Šikulkovo

„Mnohí nás poznajú pod názvom „Šikulkovo“ a výroba certifikovaných, edukačných hračiek je náš život,“ začína svoje rozprávanie Zuzka Štefancová.

Rozhodli sme sa však dospieť a vytvoriť značku BAVI.TO, pod ktorou vám chceme s manželom prinášať tie najkvalitnejšie veci pre našich najmenších. Lebo nás to baví :) Niektorí stratili svoje podnikanie, prácu, príjem,...to našťastie nie je môj prípad. Avšak mali sme za posledné mesiace zvláštne a náročné skúsenosti, tak sa skúsim s nimi podeliť .

aktivity panel
Ako nás ovplyvnili posledné mesiace
Bohužiaľ náročná situácia na jar stopla asi každého. Museli sme sa trocha vyrovnať so závažnými zmenami a aj v našej práci smerovať viac do online priestoru... Navyše neistota s celou touto zdravotnou situáciou, nikdy pred tým nič podobné nebolo.
Malo nás to zomknúť, pomáhať si navzájom, podporovať sa... Ale u nás to nejak zafungovalo bohužiaľ opačne. Našiel sa niekto, kto nám podrážal nohy a poslal na nás kontroly. Konkurencia je bohužiaľ taká, vyberie si ten najnáročnejší moment. Keď prišla SOI (Slovenská obchodná inšpekcia) na podnet istých ľudí, v prvom momente som myslela, že toto snáď nikto nemyslí vážne. Bola som sklamaná z ľudí. Vždy som sa snažila každému vyjsť v ústrety, poradiť, pomôcť vždy keď sa dalo. Mala som sto chutí skončiť. Prvých pár dní som to naozaj myslela vážne. Ale podporili ma moji najbližší, priatelia a úžasní ľudia okolo mňa. S manželom sme si povedali, že takú radosť nikomu nespravíme. A hlavne keď sme už toľko energie a času venovali hračkám. Navyše majú atest! Celý zákon okolo hračiek je však neskutočne komplikovaný a náročný. Všetko splniť zaberie toľko energie. A aj financií samozrejme. Doteraz rozmýšľam, či to stálo za to. Ale keď ma prešiel prvotný hnev a sklamanie, prešli ma aj tieto myšlienky. Samozrejme, že nám to stojí za to!  Nezahodíme to iba kvôli pár ľuďom, ktorí vlastne ani neviem, čo chceli dosiahnuť.
SOI kontrola trvala dlho (jún až august). Kým sme dostali oficiálne vyjadrenie trvalo to pár dlhých týždňov. Nakoniec prišiel doporučený list. Aj keď som si svojou prácou istá a viem, že ju robíme najlepšie ako sa dá, list sme otvárali so zatajeným dychom. V liste stálo: ...."spĺňajú všetky normy na bezpečnosť hračiek"... Konečne!

Detičky sa hrajú
Snažíme sa zdravšie žiť

V stresovom období mávam tendenciu siahať po nezdravších veciach :( hlavne po sladkom. Priznám sa, že sa to snažím zmeniť už dlhšie. Ale našťastie existuje teraz aj veľa zdravších alternatív sladkého. No a určite sa snažím, keď už musím :) siahať po nich. Napríklad aj v knižke Zdravé domáce sladkosti je veeeľa chutných maškŕt, ktorým som neodolala :)

Stále sme to my

VIAC O ZUZKE:

Príbeh našej značky začal pred 5timi rokmi. Postupne, ako dcérka Nikolka rástla, návrh a výroba drevených hračiek sa stala našim životom. Jej krásny obchodík plný úžasných hračiek nájdete tu: BAVI.TO

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)