Alena Srogoňová

Alena Srogoňová Čo dokáže mamaO Vás.

Volám sa Alena Srogoňová, keď som bola slobodná, chlapci mi vravievali, že som „Alenka z říše divu“. A veru nie nadarmo, nie jedenkrát som rodinu prekvapila. Otec je rodák zo Zákamenného a mama pochádza z Oravskej Lesnej. Rodné korene mám „napoly sem a napoly tam“. Inak bývam a žijem v tejto zimnej rozprávkovej krajine Oravská Lesná, odkiaľ pochádza aj môj manžel. Ako čas letel, narodili sa nám dve krásne, šikovné detičky, syn Matej (16) a dcérka Natálka (11). Po nich som pomenovala vždy dobre naladené dvojčatá  môjho autorského diela Čokoládka a Kakaovník.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Tvorím rozprávkový svet pre deti a ich rodičov. Hra našich detí je dôležitý faktor pre ich rozvoj. Cez ňu skúmajú svoje okolie a učia sa, ako svet funguje. Žijú v ríši fantázie. Sama som matkou dvoch už trochu odrastených detí. Predstavujem detský svet očami dospelých prostredníctvom knihy rozprávok a darčekových predmetov. V mojom obchode pod názvom ALENA SROGOŇOVÁ nájdete darčeky pre deti. V poslednej dobe sa venujem písaniu rozprávok, kde sa vraciam do detských čias, do sveta kúziel a dobra.

 

Alena Srogoňová čo dokáže mamaAko ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Začala som vyrábať náramky, náušnice, prívesky a dokonca som aj ozdobovala drevené krabičky z polymérovej hmoty. Tieto šperky boli určené pre malých priateľov – deti. Hotové malé „nádhery“, ktoré vznikali aj v silikónových formách, mi pripomínali čokoládové bonbóny. Veru vypadali „na zjedenie“. V tom čase som sa zaujímala aj o čokoládu a premýšľala som, čomu sa budem vlastne venovať. Osud to zariadil tak, že pri čokoláde som ostala pri písaní rozprávkových príbehov.

 

Alena Srogoňová, Čokoládka a Kakaovník, Čo dokáže mamaAký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Najväčším úspechom je moja rozprávková knižka Čokoládka a Kakaovník.

Výrobky, na ktoré som skutočne hrdá sú moje torty. Deťom som ich piekla do desiatich rokov. Možno už vtedy to niečo znamenalo. Upiekla som aj tri veľké drevené a niekoľko menších, „hihi“, lebo polymérová hmota sa vytvrdzuje v rúre pri 130 °C.

Významným zákazníkom bola knižka venovaná čokoládkam Forra.

A druhá bola Materská škola v Zámutove, ktorá si objednala rekordný počet rozprávkových knižiek Čokoládka a Kakaovník, za čo som im veľmi vďačná. Ďakujem.

Veľký význam majú pre mňa aj darované diela rozprávkovej knižky, lebo nimi sa začínajú nové príbehy knihy.

Čo sa týka výhry, mám tu česť, predstaviť moju tvorbu na úvodnej stránke webu www.codokazemama.sk ako „Mamička týždňa“.

 

Kniha pre deti Čokoládka a Kakaovník od autorky Alena Srogoňová, Čo dokáže mamaAký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj šesťročný sen sa stal skutočnosťou, keď som sa stala autorkou mojej rozprávkovej knižky Čokoládka a Kakaovník a virtuálnou asistentkou.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím väčšinou po večeroch, keďže som zamestnaná. Najviac času ušetrím cez víkend, alebo keď ma nikto neruší, lebo vtedy sa sústredím najviac na danú činnosť.

 

Alena Srogoňová, Čo dokáže mamaAké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Treba skúšať robiť nie hocičo, ale to čo treba.

Neuspokojovať sa s tým, čo je možné, ale chytiť sa smelo a odvážne konkrétnosti.

Naše rozhodnutie sa má prejaviť nie v strach, ale v činnosti.

Neboj sa strachu, ktorý ťa zdržiava v príprave na skok do víru tvorivej práce.

Na tejto ceste ťa budeme sprevádzať s tvojou vierou:

„Uvidíš, že sloboda ti poskytne radosť“.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

„Aby sa nevzdali svojich tajných túžob, prianí a cieľov. Aby išli za nimi, aby v živote – nikdy žiadna maminka nemohla povedať, že sa o to aspoň nepokúsila“.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)