Daniela Milová

O Vás.

Volám sa Daniela Milová. Pochádzam z malej dedinky Mojš, ktorá leží neďaleko Žiliny. Doma mi pobehujú dve deťúrence - veľký škôlkar Matej( 4roky) a neposedná Anička (2,5 roka).

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Venujem sa maľovaniu na textil so zameraním na národnú tematiku. Hory, hrady, pamiatky, mestá i rodné dedinky. Akýkoľvek kúsok našej krajiny, ktorý je srdcu blízky. Každý kúsok je originál a zhotovený podľa želania. DAMIdizajn je názov obchodíku na stránke Čo dokáže mama.

 

Čo dokáže mama Daniela MilováAko ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Moja láska k vlasti sa zrodila už počas strednej školy. Chcela som nejako prispieť k tomu, aby boli ľudia rovnako hrdí na našu jedinečnú a krásnu domovinu. Samotná myšlienka mojej tvorby sa zrodila pri pozorovaní zákazníkov vo vtedajšej práci. Mrzelo ma sledovať, ako pomerne veľa z nich na sebe nosilo zahraničné motívy a vlajky. A hlavne to, že v podstate z našich slovenských veľmi na výber nebolo. Tak postupne vznikla tvorba DAMIdizajn. Od skúšobných pokusov na vlastných tričkách, cez prvé nesmelé príspevky na internete, až po vlastnú webovú stránku.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Mojím najväčším úspechom je každá jedna nadšená odozva spokojného zákazníka. A predovšetkým zasielané fotky, na ktorých svoje mikiny či tričká hrdo nosia, nielen na rôznych športových udalostiach ale i ďaleko za hranicami ako pripomienku svojho domova.

 

Daniela Milová Čo dokáže mamaAký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím najväčším snom je, aby moja tvorba splnila to, čo bolo jej prvotnou myšlienkou: aby sa Slováci hrdili a nie hanbili za svoju krajinu a videli všetko to krásne, čo ukrýva. A každým novým zákazníkom a vyrobeným kúskom, sa k tomu približujem.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti,
aby ste mali čas tvoriť?

Tvorím zväčša v čase, keď deti spia. Či už po večeroch alebo pri poobedňajšom spánku. Kiežby som vedela poradiť ako stíhať všetko lepšie. Ale sama sa na to snažím ešte prísť. Zatiaľ mi musí stačiť, že som si deti naučila na pravidelný režim, kedy sa proste poupratujú hračky a musí sa spať. Jedine vďaka tomu si môžem ukradnúť pre seba a svoje tvorenie zo 2-3hodinky z dňa.

 

DAMIdizajn Daniela Milová, Čo dokáže mamaAké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Veta, ktorú si pomerne často musím pripomínať: ,,Keď nejde o život, o nič nejde." Je to veľmi dobré odporúčanie nielen k tvorbe, ale i do života. Je to veta, trošku upravená do slušnejšej podoby, ktorú nám často jeden profesor zo strednej opakoval. A mne sa akosi zavŕtala do pamäte.

Či už jednáme so zákazníkmi alebo s ľuďmi zo svojho okolia, často musíme riešiť aj nepríjemné reakcie. A vždy je dobré zaraegovať, čo najpokojnejšie. Inak povedané-diplomaticky. A hoci pri deťoch je to nemožné uplatňovať, v mojom malom podnikaní sa mi zachovanie chladnej hlavy vždy oplatilo.

 

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Ostatným tvorivým mamičkám by som odkázala asi iba jedno: Keď chceme, zvládneme všetko, čo si zaumienime. Na všetko však treba čas. Keď vytrváme a odoláme pochybovačom naše sny  dokážeme uskutočniť.

 

S pozdravom

Daniela Milová

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)