Denisa BRAIKEH

Predtavíte sa nám?

Volám sa Denisa BRAIKEH a som pôvodne z Oravy. Vyštudovala som prekladateľstvo angličtiny a francúzštiny a odišla som na stáž do Francúzska. Nakoniec som si tu našla manžela a ostala. Momentálne žijeme aj s dcérkou Estelle (16 mesiacov) pod Alpami v meste Grenoble.

Čo dokáže mama RODINOVINY

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Na Čo dokáže mama nájdete môj obchodík pod názvom RODINOVINY. Ide o rodinné fotonoviny, ktoré si z vlastných fotiek môže vytvoriť každá maminka. Nie je to žiadna zložitá fotokniha, kde treba stiahnuť program a stráviť 5 hodín výberom fotiek. Rodinoviny sú mesačník, kde postupne vyberáte 28 fotiek, nahráte ich do aplikácie a pridáte milú správičku. Na konci mesiaca ich potom spracujem, vytlačím a pošlem.

Z novín sa najviac tešia starí rodičia. Hlavne takí, ktorí už horšie vidia alebo veľmi neovládajú internet. Väčšina zákazníkov tvorí Rodinoviny pre starých rodičov, no môžete si ich urobiť len tak, pre seba ako pamiatku. Navyše, do vytvárania novín sa môže zapojiť celá rodina (bratranci, sesternice, ujovia či tety). Každý, kto sa zapojí, dostane svoje noviny aj v pdfku, takže si ich môžete prezerať kedykoľvek sa vám zachce. Je to skvelý spôsob, ako nemať v telefóne milión fotiek svojich detičiek, ktoré si v podstate nikdy neprezeráme a málokomu ich ukazujeme.

Čo dokáže mama RODINOVINY

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Keďže žijeme ďaleko od starých rodičov, často sme im posielali pohľadnice a fotky, aby vedeli, ako sa máme. Neskôr sme vytvorili rodinnú skupinu, kde sme si všetci posielali fotky a správy. Na konci roka sme z nich potom vytvorili veľký kalendár plný krásnych fotografií a spomienok.

Keďže rok 2020 bol taký aký bol, bolo ťažké vidieť sa, hľadali sme riešenie, ako fotky dopraviť častejšie. Vždy, keď išiel k starkým niekto na návštevu, vytlačil pár najnovších fotografií, spoločne si ich pozerali a komentovali. Zakaždým boli tieto stretnutia pre nich ako malé Vianoce. Konečne mohli vidieť, ako im rastú pravnúčatá.Keď sme videli, koľko radosti im to prináša, rozhodli sme sa vytvoriť noviny, ktoré im budú chodiť každý mesiac. Babka raz ukázala noviny jednej svojej susedke, keď bola u nej na kávu. A spustila sa lavína. Za týždeň chcelo noviny aj ďalších 5 babkiných susediek. Tak sme vytvorili aplikáciu, vďaka ktorej si dnes Rodinoviny môže objednať naozaj každý.

Čo dokáže mama RODINOVINY

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Rodinoviny fungujú iba pár mesiacov, no všimla si nás už televízia aj občianske združenia, ktoré pomáhajú seniorom. Úspechom by určite bolo, pripraviť Rodinoviny pre čo najviac starých rodičov. Za tri mesiace sme odoslali už viac než 120 originálnych novín. Myslím, že je to dobrý štart.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Aby si každý starý rodič mohol prezrieť svoje Rodinoviny, keď sa mu zacnie za blízkymi. Aby zažil radosť z listovania fotiek, na ktorých vidí svoju rodinu, ktorá je často veľmi ďaleko.

Čo dokáže mama RODINOVINY

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Pravidlo číslo 1 - zásadne netvorím vtedy, keď sa venujem Estelle. To čo robím, robím vždy naplno. Ak sa s ňou hrám, nemôžem sedieť za stolom. Zatiaľ celkom dobre spáva, takže pracujem vždy, keď ona siestuje alebo keď si večer ľahne. Pár krát do týždňa sa chodí hrať k iným deťom, a ja sa vtedy zas môžem naplno venovať Rodinovinám. Myslím, že v našej situácii je veľmi dôležité, aby sme si navzájom pomáhali. V pondelky a piatky vám stráži dieťatko jedna mamina, v stredu zas strážite vy. Je len na vás, ako potom tento vzácny kľudný čas využijete. Ja ho využívam na prácu, niekto iný zas môže aktívne športovať. V neposlednom rade mi veľmi pomáha aj manžel, ktorý pracuje z domu. Ničím nerušená polhodinka, kedy idú spolu ráno kúpiť chlieb, vie byť nesmierne cenná.

Čo dokáže mama RODINOVINY

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Ak chcete rozumne vychovať deti a odviesť kvalitnú prácu, venujte sa vždy len jednej veci naraz a robte ju na 100%. Netrávte zbytočne čas na sociálnych sieťach, pokiaľ sa tam nemáte čo hodnotné naučiť. Nehrajte sa na supermamu po prebdenej noci a radšej si zdriemnite. Neváhajte požiadať rodinu či priateľov o pomoc, nie je to prejav slabosti, ale dôvery voči nim. A hlavne, robte veci, ktoré vás bavia.

Čo dokáže mama RODINOVINY

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)