KÚZLO PRÁZDNINOVÉHO ČÍTANIA SO ZAJAČIKOM ČUDOVÁČIKOM

KÚZLO PRÁZDNINOVÉHO ČÍTANIA SO ZAJAČIKOM ČUDOVÁČIKOM

Ľudia, ktorí poznajú silu rozprávok, si starostlivo vyberajú knihy na čítanie pre svoje ratolesti aj počas prázdnin, kedy majú možnosť nadobudnúť nové zážitky pri spoločnom letnom čítaní.

Čítanie má význam nielen po rozvojovej stránke tvorivosti a fantázie, obohacuje slovnú zásobu, napomáha dieťaťu koncentrovať sa, premýšľať, ale ponúka hlavne priestor na komunikáciu medzi dieťaťom a rodičom na utužovanie vzťahov, vytváranie dôvery a bezpečia.

Prinášame vám tipy na kúzelné prázdninové čítanie so zajačikom Čudováčikom s obzvlášť výnimočnou tematikou, akou je pestovanie lásky u detí k prírode a životnému prostrediu.

GRÉTA

Poznáte najslávnejšiu speváčku podmorského neba? Je ňou veľryba Gréta, ktorej koncerty miluje celé podmorské obecenstvo, ba dokonca aj slniečko každý večer ponorí do vody svoju hlávku, aby mohlo načúvať tomu najlahodnejšiemu hlasu v mori. Jedného dňa však Gréta o svoj hlas príde. V podmorskej ambulancii sa stretne s mnohými chorými živočíchmi, ktoré zistia príčinu svojho utrpenia a rozhodnú sa rýchlo zakročiť. Krásny príbeh so silným odkazom vyplývajúcim z lásky k prírode a hudbe od Andrey Gregušovej a Zuzany Mitošinkovej, obohatený prekrásnymi ilustráciami Nastie Sleptsovej, ponúka detská rozprávková kniha GRÉTA. Kniha je určená pre detského čitateľa od 5-6 rokov, no zaručene chytí za srdce každého.

 

BÚRKA A VEĽRYBA

Na spríjemnenie spoločných prázdninových dní zaručene patrí kniha BÚRKA A VEĽRYBA od autora a ilustrátora Benjiho Daviesa. Malý chlapček Noi sa každé ráno po odchode ocka do práce cíti osamelý. Až do toho dňa, kedy objaví na brehu mora veľrybie mláďa. Utajiť takúto kámošku pred ockom nebude ľahké... Po prečítaní jednoduchého a tak krásneho príbehu poukazujúceho na dnešnú uponáhľanú dobu sa zamyslí každý rodič.

Dojemný príbeh o samote, priateľstve a rodičovstve pre slovenských čitateľov pripravilo vydavateľstvo Albatros.

 

VEĽKÁ KNIHA EKO AKTIVÍT         

 

VEĽKÁ KNIHA EKO AKTIVÍT pochádza z anglického originálu The Big Green Activity Book. Kniha ponúka plno zábavných úloh na tému ochrany prírody. Hádanky, bludiská, doplňovačky, hry, kvízy a rôzne zábavné úlohy sú určené pre neobyčajných eko bojovníkov, ktorí sa pustili do záchrany našej planéty Zem, najúchvatnejšieho miesta poskytujúceho domov veľkému množstvu rastlín, živočíchov a aj nám. Zem je v ohrození a potrebuje našu pomoc. Kniha obsahuje viac ako 100 úloh, aktivít zameraných na pamäť, počítanie, hľadanie rozdielov na obrázkoch, podporujúcich logické myslenie a prinášajúcich vedomosti o ochrane životného prostredia.

 

PALETA ŽIVOTA ZAJAČIKA ČUDOVAČIKA

K obľúbeným eko knihám sa hlási tiež detská publickácia plná kúziel PALETA ŽIVOTA ZAJAČIKA ČUDOVAČIKA. Ponúka emocionálne prepojenie detí s prírodou. Vďaka zábavnej interaktívnej zložke sa z detí počas čítania stávajú skutoční kúzelníci. Deti sa učia myslieť nielen ekologicky, ale aj ekonomicky. Kniha čitateľom zodpovedá napríklad otázky prečo a ako je potrebné šetriť vodou a elektrinou, a zároveň poukazuje na možnosti alternatívneho využívania prírodných zdrojov – slnka, vody, vetra na výrobu energie. Kniha je určená pre čitateľov vo veku od 4 do 9 rokov a texty sú vhodné aj na čítanie pred spaním.

♥Čím je kniha kúzelná? - Pomocou interaktívnej zložky sa u detí prirodzene rozvíja číselná predstavivosť, orientácia na ploche, zrakové vnímanie a grafomotorika - ku knihe je možné stiahnuť pracovné listy pre predškolákov na rozvoj grafomotoriky a pracovné listy a hry pre školákov zamerané na environmentálnu výchovu. Nácvik grafomotorických úloh či hier prispieva k príprave dieťaťa na písanie, zvyšuje výtvarnú zručnosť. Kúzelné čítanie dotvárajú ilustrácie obohatené detskou maľbou Peťka Benku, syna autorky Lucii Benkovej.
♥ Čo je najväčším kúzlom knihy? - Úmyslom publikácie je zanechať deťom v srdiečku stopu lásky k prírode, aby sa ochrana životného prostredia stala pre nastávajúce generácie prirodzenou a samozrejmou súčasťou života.

 

Lucia Benková

autorka kníh pre deti odporúčaných psychológmi na podporu rozvoja EQ u detí  Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika.

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií teraz získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

 

 

 

 

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)