Marika Burayová

O Vás.

Som Marika a celý život žijem v Bratislave. Mám dve úžasné, dospelé deti Moniku, Vladka a už aj vnučku Simonku, ktoré ma podporujú. Dávajú mi rady a pomoc pri fotení, učia ma pracovať so sociálnymi sieťami a s prezentáciou.

 

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

OhBaby-plienkotorty ...bolo to jednoduché. Veľké starosti som s tým nemala, pretože tieto slová spojili emóciu a praktickosť darčeka do jedného.

V ponuke mám plienkotorty vhodné pre slávnostné príležitosti (krst, svadba), alebo sú tématické a môžu vystihovať napr. športovú záľubu, farbu, alebo zvieratko.

Používam dva spôsoby skladania plienok. Voľne zložené plienky, ktoré pôsobia nadýchane, takmer „šľahačkovo“, a stočené - spevnené gumičkou, ktoré sú zasa vhodné pre umiestnenie dekorácii a doplnkov.

Kombinované verzie sú k dispozícii pre rodičov, ktorí využívajú jednorazové plienky len vo výnimočných situáciách a snažia sa zabezpečiť hygienu a sucho svojich ratolestí použitím látkových, bavlnených či bambusových plienok.

Môj štýl som chvíľu hľadala, ale som rada, že som to nevzdala.

Pre zabezpečenie stability používam tortové podložky. Na dekorovanie kreatívny, kartónový papier, stuhy, kvety a môjho pracovného kamará-ta ,,SIZZIX,, ktorý mi pomáha aj embosovať papier.

Posledné novinky, ktoré som použila pri tvorbe sú servítky a flowerboxy. Podľa reakcií zákazníkov majú aj tieto prevedenia svojich fanúšikov.

Pri skladaní plienok dbám na zabezpečenie dezinfekcie pracovnej plochy a rúk a veľkým plusom je aj naša nefajčiarska domácnosť.

 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Prvý pokus bol pred dvoma rokmi, keď som hľadala darček, ktorý by som mohla vytvoriť sama a bol trocha netradičný.

Plienková torta bola splnením mojej predstavy, pretože každej mladej rodinke príde vhod ,,výbava“, ktorú potrebuje a nemusia ju kupovať sami.

 

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby?

Úspechom je, že sa aj iným páči moja zrealizovaná myšlienka. Svojou krátkou aktivitou v tomto HandMade svete si asi ešte počkám na ten najväčší, ale už teraz som vďačná za každý „emoji“ prejav.

 

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Nemám pracovný sen, ale skôr cieľ. Rada by som organizovala workshopy na tvorbu plienkotorty, lebo je veľa tých, ktorí to chcú skúsiť a zdieľať radosť tým, že darček vytvorili sami.

 

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Mám šťastie, že už pracujem z domu ako externá účtovníčka. Zorganizovať biznis, domáce práce, tvorbu a aj čas s rodinou je podľa mňa základom.

Pri menších deťoch je to vždy náročnejšie, lebo oni vedia najkrajšie narušiť plány. Je to teda o vlastnej organizácii a podpore rodiny vo Vašej záľube. Minimálne v tom, že sa vedia bez Vás chvíľu zabaviť aj sami, alebo ak sa dá, zapojte ich.

 

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

„Ži a nechaj žiť... každý má právo na svoje túžby... každý si zodpovedá za svoje činy... každý sa naučí najlepšie na vlastných chybách... a každý sa sám najviac raduje zo svojich vlastných úspechov.“

 

A čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Nič nie je zadarmo... Odvážnym svet praje... a veľa ďalších múdrych rád poznáme. Verím, že ak sa raz myšlienka objaví, a Vaše srdiečko sa zachveje príjemným pocitom, ... buďte pripravení využiť príležitosť a dodajte si odvahu...! Veď prečo to neskúsiť?

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)