Martina Zemanovičová

O Vás

Moje meno je Martina Zemanovičová. Pochádzam z malej dedinky Pukanec, ale už viac ako polovicu svojho života bývam v Banskej Štiavnici. Mám troch synov najstarší sa volá Michal 17r., stredný Martinko 6r. a najmladší sa volá Maroško 3r.

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík na stránke ČDM sa volá Matajka. Šijem hlavne hračky pre detičky, interaktívne kocky a mojkáčiky na spanie. 

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Šitie ma bavilo od malička, keď som s ihlou v ruke vyrábala šaty pre bábiky. Som vyučená krajčírka, ale hračky som začala šiť, až keď som ostala na materskej dovolenke s mojím druhým synom Maťkom. Chcela som pre neho ušiť niečo, čo sa nedá bežne kúpiť v obchode, a tak som začala šiť hračky, ktoré dieťa zábavnou formou naučia rozoznávať tvary, farby, rôzne materiály a dieťatko si trénuje jemnú motoriku.

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby?

Mojím najväčším úspechom je, keď vidím, že sa detičkám moje hračky páčia, a keď mi prídu recenzie aj po dlhom čase a mamičky mi hovoria, že sú to úžasné hračky, ktoré ich deti nosia všade so sebou. No a hlavne ma veľmi teší, že moje hračky a hlavne kocky cestujú aj za hranice Slovenska všade po svete. Už som posielala kocky do Anglicka, Čiech, Švajčiarska, Talianka do Indie a nedávno pred Vianocami aj za oceán do Kanady.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj najväčší pracovný sen je rozšíriť značku Matajka, pripadne si otvoriť svoj vlastný e-shop. Veľmi chcem, aby moje výrobky boli stále originálne.

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Kým boli drobci menší šila som, keď Maroško spal poobedným spánkom a ďalšia fáza bola, keď prišiel môj muž domov. Odovzdala som mu deti a šla som do dielničky tvoriť veľa krát do neskorého večera. No a teraz, keď už chodia chlapci obaja do škôlky, mám vyhradený čas na šitie v čase, keď sú v škôlke. Musím si čas vyslovene naplánovať, aby som stíhala aj šiť aj sa postarať o detičky.

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje životne motto je: „Jediný spôsob, ako byť skutočne spokojný, je veriť, že to čo robíte, je skvelá práca. A jediný spôsob, ako robiť skvelú prácu, je milovať to, čo robíte“. Hovorí to samé za seba. Mám veľmi rada svoju prácu. Je to môj relax a každá jedna hračka, ktorá mi prejde rukami má v sebe kúsok môjho srdca.

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Mamičkám na čdm by som odkázala, aby si šli za svojím snom.

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)