Mirka: Jediné na čo sa naozaj nedá zvyknúť, je NEspievanie

Rada by som Vám predstavila svoje prvé a zatiaľ jediné CD mojich 11 pesničiek, ktoré je vhodné pre deti od ....roku - čo znamená od veku, kedy sa vedia pohybovať :D :D :D 

Mirka momentálne pracuje v školskom klube a i tam ju denne 6 – 7 ročné detičky presviedčajú,  že aj pre ne sú moje piesne ešte aktuálne a lákavé. V súčasnom období je možné kúpiť si jej CD za zvýhodnenú cenu 5,- eur (+ poštovné). Ak sa však rozhodnete kúpiť CD za plnú cenu 6,50 eur, každé 1,50 eur odloží a súčet zbierky pôjde na dobrú vec. „Onkologicky chorým detičkám, združeniu Anema Anema, s ktorým spolupracujem od vzniku môjho projektu, o čom dám na stránke vedieť na začiatku nového roka,“ dodáva k svojej krásnej dobročinnej myšlienke Mirka.

Spievanky s Mirkou

Viac o Mirke sa dozviete z krátkeho rozhovoru.

Čo Vás viedlo k tvorbe? Vždy ste snívali, že budete niečo vyrábať alebo prišla táto myšlienka až počas materskej/rodičovskej?

Som hudobníčka od mala. V dospelosti som založila folk/world music kapelu. Tvorila som pesničky - písala texty, zhudobňovala, interpretovala s rôznymi hudobníkmi a tiež tvorcami. S príchodom dcérky pred 5 rokmi sa táto etapa skončila (stále verím, že len pozastavila). No "všimli" si ma v rodinnom centre (r. 2017), oslovili ma a tak som začala tráviť čas s ďalšími deťmi, nie len s mojou Simonkou. Vrátila som sa do detských čias, spomínala (aj googlila :D ) na nete, aby sme sa so súčasnými drobčekmi vrátili ku krásnej tradícii slovenských detských piesní. 

Prešli len 2 mesiace a pani Múza ma začala denno denne navštevovať. Vo veľmi krátkom čase mi pomohla vytvoriť viacero vlastných detských piesní. Deti si ich začali spievať, rodičia sa z nich na stretnutiach tešili. Ľudia, ktorí ma poznali, ma začali povzbudzovať k vydaniu vlastného CD. A tak práve v tomto čase oslavuje svoj 1. rôčik.

Prečo ste sa rozhodli svoje tvorbu predávať?
Moje CD uzrelo svetlo sveta v predvianočnom čase. Neviem, či to bol zámer alebo náhoda, proste to tak s podporou viacerých úžasných ľudí vyšlo. A vtedy sa mnoho dospelákov rozhodlo moju tvorbu podporiť a zároveň potešiť pod vianočným stromčekom svoje ratoliestky kúpou môjho CDdielka. 

Divadielko

Ovplyvnila Vašu tvorbu, predaj, fungovanie, momentálna nepriaznivá situácia?
Žiaľ, v mojom prípade veľmi. Táto "téma" je pre mňa mimoriadne smutná až bolestná. Skončili návštevy materských škôl, pozastavila sa moja/naša hernička, pravidelné Spievanky pre deti v našom meste, skončilo plánovanie vystúpení. Prišla zmena, ktorá priniesla nové povinnosti, aktivity, všetko je iné a bolo nevyhnutné sa s tým zmieriť a tiež si na to zvyknúť. Jediné na čo sa naozaj nedá zvyknúť, je NEspievanie. Vždy, keď mi napíšu deti alebo ich rodičia, veľmi sa mi cnie. Dostávam odkazy a obrázky alebo videá ako deti spievajú, skúšajú hrať na rôzne hudobné nástroje, počúvajú pesničky, tancujú si. Je to nádherné.

Snažíte sa relaxovať aj pohybom? Alebo pri zdravom varení?

Neznášala som celý život behanie. Dnes beh milujem :D No na istý čas som si z viacerých dôvodov dala (snáď krátku) prestávku. Momentálne som spomalila, stíšila som sa a venujem sa joge. Odpočívam, premýšľam, teším sa zo všetkého, z čoho sa tešiť v dnešnej dobe dá. Zdravé varenie je taká moja Achylova päta :D

Mirkin obchodík na www.codokazemama.sk nájdete TU.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)