Nechajte mamu na chvíľu tvoriť!

Keď mama tvorí - oddychuje... Pritom nezáleží na tom, či tvorí poriadok, maľuje obrazy, šije mozaikové šaty, sukne a tuniky alebo oblepuje krabičku bodkovaným papierom... To už závisí od nej, čo má rada... Len ju nechajte na chvíľu tvoriť!

Lebo ak netvorí, stáva sa z nej Potvora... A nikto nechce mať za mamu potvoru! (ani za manželku!)... Stále opakuje to isté dookola a potom už opakuje aj to, že ju nebaví dookola všetko opakovať. Preto nechajte mamu tvoriť... Aspoň na chvíľku...

Mne to veľmi pomáha (ďakujem môjmu manželovi).  Mám rada precíznu prácu s detailami, pri ktorej na moment zabúdam na okolitý svet a šijem mozaikové originálne kúsky... Z pôvodnej látky s folklórnymi vzormi a kvetinovými ornamentmi vystrihujem jednotlivé diely oblečenia a potom ich spojením a zošitím vznikne mozaikový kúsok s novým vzorom... Nesie v sebe posolstvo pre dámu, ktorá ho nosí, že aj ona je jedinečným darom Stvoriteľa pre tento svet...

A potom mám silu na otázky mojich milovaných ratolestí typu: "Mamiiiii? Nevieš, kde mám papučk y?" s pokojom storočnej korytnačky odpovedať: "Samozrejme, že viem, miláčik - sú presne tam, kde si ich naposledy vyzul... "

Komentáre

ŠATY S MYŠLIENKOU od Zuzany

Som mama štyroch malých chlapcov a najmenšieho dievčatka. Vrámci psychohygieny šijem originálne kúsky - sukne a šaty pre ženské ženy, čo mi umožňuje relaxovať a tvorivo sa realizovať. Mám rada detaily a precíznu prácu, používam bavlnené látky s kvetinovými motívmi, z ktorých vystrihujem jednotlivé diely a spájam ich do mozaiky, čím vytvorím nové umelecké dielko. Každý výtvor je originálny tak, ako každá z nás je jedinečným kúskom z rúk Stvoriteľa.

Všetky články (5)