Petra Sabová

Predstavíte sa nám?

Dobrý deň!

Volám sa Petra Sabová, pochádzam z Bošian. Mam 35 rokov a dve dcérky vo veku 6 a 8 rokov.

Mamička týždňa Petra Sabová

Názov Vášho obchodíka na codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Názov môjho obchodíku je Melibe.

Vo svojom obchodíku ponúkam učiace veže pre deti, svoj obchodík rozširujem o nové výrobky, ktoré momentálne ešte nie sú v predaji. Prevažne sa zameriavam na učiace veže.

Mamička týždňa Petra Sabová

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe? 

Ku svojej tvorbe som sa dostávala už od detstva:), nakoľko som vyrástla v stolárske dielni, ktorú vytvorili moji rodičia.

Začala som svoju prácu realizovať popri materskej dovolenke. Najskôr ako hobby a s odstupom času som si vytvorila vlastnú firmu a moje hobby je môj hlavný pracovný pomer.

Mamička týždňa Petra Sabová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Môj najväčší úspech je odporúčaná reklama, zákazníci sa ku mne radi vracajú rovnako ma odporúčajú svojim blízkym a mne to veľmi pomáha a ubezpečuje, že som svoju prácu odviedla k spokojnosti seba a iných. Každej so svojich vežiciek venujem pozornosť a čas, som pri práci detajlista, občas idem okoliu stým na ,,nervy ", ale vždy odpoviem , že veža bude taká, akú by som chcela pre svoje dieťa ja.

Za úspech považujem vyrobené veže na mieru pre deti so zdravotným znevýhodneným, väčšinou sú to deti so svalovou hypotoniou.

Vežu prispôsobíme tak, aby dieťatku čo najviac vyhovovala. Súčasťou je opierka na chrbátik alebo sedáčik na oddych. Som pri takýchto zákazkách veľmi citlivá a často na tie deti myslím.

Moje veže si všimli i v zahraničí, čo má tiež veľmi teší.

Mamička týždňa Petra Sabová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Môj pracovný sen sa uskutočnil prvou predanou vežou :), žijem, snívam a moje sny sa postupne uskutočňujú. No nie je to len o tom, zostať pri snívaní, musím pre to aj niečo spraviť. A za tým, „niečo“ je veľa odrieknutého a veľa škrabancov na rukách.

Mamička týždňa Petra Sabová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Na mojom začiatku som pracovala tak ,že mi rodičia pomohli, vzali deti k sebe, venovali sa, a ja som si pomaličky brúsila drevo. Ako deti nastúpili do škôlky, chodila som ráno do dielne, kde mi s veľkou trpezlivosťou môj brat a ocino pomáhali a vysvetľovali.

Počas prázdnin som sa cez deň venovala deťom, keď večer zaspali, vymenila som sa s maminou a ja som v noci pracovala. Takéto tempo sa samozrejme dlho zvládať nedalo, no teraz to mám už lepšie zorganizované.

Žijem s deťmi sama od môjho začiatku podnikania, a vieme všetko zvládnuť, hoci sú dni, kedy je to náročnejšie, chce to len dobre si zorganizovať deň.

Práca mi veľmi vyhovuje, a bol i môj cieľ, byť deťom nablízku, keď ma budú potrebovať. Ak má potrebujú, viem z práce odísť, zostať s nimi, keď ochorejú, voziť ich na krúžky a byť im nápomocná, keď ma potrebujú. Čas si viem rozdeliť tak, aby som mohla pracovať a rovnako sa venovať aj deťom.

Mamička týždňa Petra Sabová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Moje motto od roku 2012 je

„Ver si, bojuj, vytrvaj ...“

A toho sa držím dodnes

Mamička týždňa Petra Sabová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama? 

Mamičkám by som odkázala, aby sa nevzdali, hoci sa tak práve možno cítia a neprestali veriť svoj sen.

Ono netreba zabudnúť, že každý občas padáme a pociťujeme, že to nemá konca, ale každý pád ma svoje dno, kedy treba nabrať síl a odraziť sa a znovu stúpať.

Nedajte si svojím okolím vziať sny.

Verte v seba a svoju silu to dokázať.

A že aj matka ktorá zostane na deti sama, a ktorej možno tvrdia, že niečo nedokáže, tak dokáže. Som toho dôkazom.

Želám vám veľa zdravia, šťastia, lásky a všetkého, čo si vysnívate....

S úctou Peťka Sabova -Melibe

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (525)