Petra Šlapáková

Predstavíte sa nám?

Volám sa Petra Šlapáková a pochádzam z mesta Tvrdošín, ktorý sa nachádza na Orave. Mám 26 rokov a synčeka Dávidka, ktorý nedávno oslávil svoje štvrté narodeniny. Momentálne čakáme druhé bábo, ktoré na tento svet zavíta začiatkom februára.

Petra Šlapáková Mamička týždňa

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate? 

Na stránke "Čo dokáže mama", som ešte len krátko a nájdete ma tam pod mojím menom Petra Šlapáková. V mojom obchodíku nájdete prevažne oblečenie, ktoré šijeme podľa vlastných strihov a návrhov. Spolupracujeme s mojou maminou, ktorá tieto naše kúsky šije a ja ich následne maľujem rôznymi ornamentami a vzormi. Používam na to špeciálne, odolné farby na textil. Všetky veci si samé fotíme, takže väčšinou na fotkách vidíte mňa, maminu alebo ďalších členov rodiny :).

Petra Šlapáková Mamička týždňa

Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe

Ku svojej tvorbe som sa dostala práve vďaka tomu, že sa mi narodil Dávidko. Je to úžasné dieťa, ktoré mi poskytlo inšpiráciu a priestor tvoriť. Mám umeleckú školu, žiaľ po jej dokončení som sa umeniu nevenovala a chuť tvoriť som znovu dostala až keď som nastúpila na materskú dovolenku. 

Petra Šlapáková Mamička týždňa

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Za jeden z mojích najväčších úspechov považujem svoj návrh na kabát, ktorý sme vytvorili najskôr v klasickej čiernej farbe s bielym maľovaním. Ten mal veľký úspech, tak sme sa rozhodli urobiť aj ďalšie farebné variácie. Som hrdá na všetky a vždy sa veľmi teším, keď môžem pre niekoho vytvoriť ďalší.

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Mojím pracovným snom je, v budúcnosti si založiť vlastnú značku. Začať podnikať, otvoriť si vlastný obchodík a venovať sa svojej práci naplno.

Petra Šlapáková Mamička týždňa

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť? 

Ako Dávidko rástol, čas bol to, čoho bolo čoraz menej. Niekedy to je náročné a pracujem po nociach. Vo chvíľach kedy som potrebovala nutne dokončiť svoju prácu, objednávku, prichádzali na pomoc starí rodičia. Vždy si ochotne našli čas na to, aby sa naplno a s radosťou venovali vnukovi. Tiež vďačím svojmu mužovi, ktorý je pre mňa veľká podpora a dokáže mi pomáhať s naším synčekom viac ako to otcovia robiť zvyknú. Niekedy je to náročné, a keď sa inak nedá, Dávidko dostane štetec, papier a maľujeme obaja. Potom obaja varíme a upratujeme a venujeme sa jeden druhému. 

Petra Šlapáková Mamička týždňa

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Životné motto ktorým sa riadim, a ktoré vystihuje to čo robím znie asi takto: "Vyber si povolanie, ktoré budeš milovať, a nebude dňa, kedy budeš musieť pracovať." (Confucius)

Lebo jedine takto môžete byť sama sebe pánom a viete si čas rozdeliť ako potrebujete a byť šťastná.

Petra Šlapáková Mamička týždňa

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama

Ďalším mamičkám v Čo dokáže mama by som odkázala asi toľko, že viem, že byť matkou je náročné. Sú dni kedy možno máte pocit, že ste stratili samú seba a všetky vaše sily dávate svojej rodine a vám neostáva čas na nič. Myslím, že je potrebné naučiť sa oddychovať, a keď veci proste nejdú a nie je čas, a deti plačú, tak vedieť vypnúť. Nezaťažovať sa a robiť to prečo sme tu, venovať sa deťom s radosťou. A až potom keď budú spokojné a šťastné, budete aj vy a verte, že sa nájde aj chuť aj čas na to, aby ste dokázali pracovať a tvoriť. 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (510)