Rýchly makový koláč

blog od Mišky Dupčákovej

Keď mi občas ostane vajíčko po inom kuchtení a rodinke sa žiada koláčik, vtedy nastupuje jednoduchý a rýchly recept. Mak je vysoko hodnotná zložka potravy, ale v jedlách ho moji drobci veľmi nevyhľadávajú. Preto ním pravidelne nahrádzam múku, či orechy.

Na tento ľahký recept nám stačí ako odmerka šálka či hrnček. Je jedno akú veľkosť zvolíte, dôležitý je pomer surovín. Ak napríklad chcem použiť len menšiu tortovú formu, volím kávovú šálku. 

Rýchly šetrný makový koláč

Cesto:

1 vajíčko

1 šálka kryštálový cukor (Poznámka: zdalo a mi to veľa, tak som ubrala. A kľudne použite hnedý cukor)

 ½ šálky oleja

1 šálka mlieko

1 šálka mletý mak

1 šálka polohrubá múka

½ prášok do pečiva (ďalej už len PP)

Postup:

Vajíčko vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, mak a múku s PP. Vylejeme na plech cca 20x30, alebo tortovú formu. Pečieme na 180 ℃ asi 25 minút

Upečený koláčik môžeme posypať práškovým cukrom, postrašiť čokoládou. K maku sa hodí aj citrónová poleva. Ozdobíme ho šľahačkou, vyšľahaným mascarpone krémom, či podávame s kopčekom obľúbenej zmrzliny.

Tip: mak nahradíme mletými orechmi.

Dobrú chuť!

 

Vaša Michaela


Miška Dupčáková, aktívna žena s mnohými snami a záujmami. Mamina dvoch detí, kráľovná čokoládových praliniek, organizátorka eventov a pomocníčka tých, ktorí začínajú s podnikaním. Na facebooku Mišky Dupčákovej  sú nadpozemsky krásne torty a sladkosti. Vyzerajú a chutia úžasne a dajú sa objednať v jej obchodíku Sweet and choco. Miška odkazuje našim maminkám : "Ak sa chcete naučiť nejaký receptík alebo potrebujete radu, smelo sa ma pýtajte."

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (509)