Táňa: Šťastie je vecou rozhodnutia, preto sa nebudem báť byť šťastnou.

Rozhovor Tatianou Guľovou, víťazkou júnovej aktívnej výzvy s Čo dokáže mama.

Pripomeniem, že sme robili denne sedľahy a drepy. Táňa to zvládla najlepšie a stala sa pre nás ostaných inšpiráciou. Má dvojročného syna a nedávno oslávila tridsiatku. A tu je viac o nej.

Gratulujem k perfektne zvládnutej júnovej aktívnej výzve! Bolo to ťažké pre teba?

Ďakujem pekne, nečakala som takúto verejnú pochvalu a o to viac si to vážim. Musím sa priznať, že spočiatku to išlo veľmi dobre, no potom som chvíľami nevládala pokračovať a hlavne pri všetkých povinnostiach som mala aj kopu výhovoriek, prečo cvičenie nechať na neskôr. No každý večer som si nakoniec povedala, že je to dobré predsa len a len pre mňa, tak to nevzdám! Posledných pár dní mi drepy dokonca chýbali, tak som si ešte pridala pár opakovaní naviac.

Inšpirovala ťa takáto výzva? Budeš pokračovať aj ďalej?

Samozrejme! Bolo to super. Dokázala som znovu sama sebe, že aj keď sa človeku spočiatku nechce, no keď si niečo vezme do hlavy a vytvorí si návyk, potom všetko ide ľahšie. Stačí len vydržať.

Čomu sa venuješ popri materstve? Aké máš záľuby a čo ťa napĺňa?

Popri materskej sa zdokonaľujem hlavne v oblasti Poledance, Polefitness a Port de Bras, keďže ma to nielen baví, ale aj uspokojujena plnej čiare.  Ale záľub mám doslova neúrekom. S malým máme stále nabitý program.

img_3660Mnohé mamičky si nevedia na cvičenie nájsť čas, no tebe sa to darí perfektne. Kde tkvie to tajomstvo?

Vždy som bola športovo založená, vyskúšala som si hádam všetky športy, no po vysokej škole som mala „pauzu“. Bolo toho veľa v práci. Až neskôr som si uvedomila, ze musím robiť niečo sama pre seba a tak som začala chodievať raz týždenne na jednu hodinu Poledance. Zrazu z toho boli dve hodiny do týždňa a po troch mesiacoch som schudla 14 kíl, stala sa z toho závislosť. Začala som robiť v tomto športe najskôr pomocnú trénerku a pred rokom som si spravila aj certifikát. Treba si uvedomiť, že len šťastná, spokojná a oddýchnutá žena, ktorá sa venuje aj sama sebe, môže byť šťastnou mamou a mať štastnú materskú. A to je podľa mňa najdôležitejšie.

Kedy máš voľný čas, ak sa vôbec popri tvojich aktivitách o nejakom dá hovoriť?

Voľný čas? Si naozaj vtipná 🙂 Ako slobodná mamina mám toho voľného času naozaj málo, no myslím si, ze všetko je otázkou time managementu. Keď malý spí, tak sa snažím spraviť veci v domácnosti, nacvičiť prípadne nejaké nové choreografie a nové prvky, doladiť čo treba a naplánovať veci. Potom sa s malým venujem rôznym aktivitám, či už v materských centrách, na znakovaní, je so mnou na tréningu alebo sme vonku. No keď potrebujem naozaj niečo súrne vybaviť alebo plnohodnotne trénovať, poväčšine mi malého postráži moja mamina s jej partnerom. Za to som im nesmierne vďačná. Vďaka nim možem občas navštíviť aj nejaký ten workshop a vtedy zároveň aj relaxujem, aj robím niečo pre svoje telo a ducha.

Máš môj obdiv. Podpora rodiny je veru najviac. A čo ti dáva projekt Čo dokáže mama?

Ten ma inšpiruje po viacerých stránkach. Jednak vidieť, aké šikovné mamičky máme, ale hlavne, že jedna druhú aj takýmto spôsobom podporujeme a povzbudzujeme k aktivitám.

Aké su tvoje plány do budúcnosti? Kam smeruješ?

Mám krásny sen, ktorý pomaly naberá konkrétne tvary. Chcela by som si po materskej rozbehnúť vlastné plnohodnotné štúdio nazvané „Mystery Butterfly“, no na to mi treba ešte samostatný certifikát fitness trénera, lebo naša legislatíva pojem tréner Poledance alebo Polefitness nepozná a neexistuje naň samostatná živnosť. Predovšetkým sa však chcem pri tom všetkom venovať aj malému a ukázať mu krásy tohto sveta.

Ambiciózny plán, držím silno palce. Sama som mala fit štúdio a jeto náročná, nokrásna práca. Čo by si odporučila mamám, ako, kedy a kde sa môžu alebo majú realizovať? Ako v sebe objaviť „to pravé“?

img_2245Každého motivuje a baví niečo iné, ťažko sa radí,  možností sebarealizácie je naozaj veľa. Sama som si skúsila veľmi veľa aktivít, a nielen v športe, kým som našla to, čo ma naozaj napĺňa. No mojou radou je, aj keď si ľudia o vašej záľube myslia čokoľvek, nehľaďte na ich názor. Ak vás to robí šťastnými, nájdite si čas a priestor na to aspoň hodinu do týždňa. Avšak poctivo každý týždeň. To, čo robíte, nemusí byť  dokonalé. Je malá pravdepodobnosť, že to také bude, nenechajte sa prípadným neúspechom frustrovať. Stačí, ak krok po kroku každý deň prekonáte samé seba, pôjdete do toho s otvoreným srdcom a oddáte sa tomu.

Tu si mi čiastočne zodpovedala poslednú otázku, ale predsa, ak máš, podeľ sa s ostatnými mamičkami o svoje životné krédo.

Životných kréd mám  hneď niekoľko, niektoré mám dokonca vypísané na papieroch na toalete nielen ako dekoráciu, ale aj nech ich mám stále na očiach. Ale také pre mňa najdôležitejšie sú asi tieto dve: kto chce, hľadá spôsoby a kto nechce, hľadá dôvody – a ja vždy nájdem spôsob, pretože problémy sú len skryté výzvy 🙂 A to druhé: šťastie je vecou rozhodnutia, preto sa nebudem báť byť šťastnou. Ak pride kríza, budem pracovať dvakrát intenzívnejšie, aby kríza prešla dvakrát rýchlejšie.

Ďakujem za inšpiratívny rozhovor.

Autor: Adela Jasenovcová

Adela Jasenovcová

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (504)