Z DENNÍKA VYŠKERENEJ 1.časť

Z DENNÍKA VYŠKERENEJ: 10.10 2023: "Stáva sa ti to? Čaká ťa dôležitá oslava. Pripravíš všetko ako treba, dáš si na všetko dostatok času a vytešuješ sa ako to tentoraz pôjde hladko? Šaty visia vyžehlené na skrini, dekorácie sú zavesené takže oslava môže začať! 
V tom vbehne dovnútra rozbláznený pes, prevráti stôl s dobrotami, niektoré stihne oslintať, na inom si z chuti pochutnáva a ty len stojíš uprostred kuchyne, poza plece cítiš už už blížiaci sa neviditeľný pohľad vyšokovanej návštevy a jediné na čo sa zmôžeš je, že len nechápavo zamrzneš alebo radšej rýchlo ujdeš preč. 

Úzkosti prichádzali často práve vo chvíli, keď som ich najmenej čakala a vždy keď to bolo maximálne nevhodné. 
Súviseli s príjemnou situáciou, dalo by sa povedal s pozitívnym stresom, ktorý by som kedysi bežne v mladosti zahnala mávnutím ruky. 
Odrazu bolo všetko oveľa ťažšie. Ísť na bežný nákup do potravín, dlho plánované stretnutie s priateľkou z detstva či akákoľvek predtým obľúbená činnosť či hobby bola odrazu pre mňa nepredstaviteľná. 
Ten rozbláznený alebo niekedy i zúrivý pes z môjho príbehu na začiatku bola metaforicky popísaná úzkosť. Tak to vyzerá keď sa prirúti a zničí úplne všetko do čoho ste vložili svoje úsilie. 
Dovtedy som nikdy nič podobné nepoznala. Vkradla sa do môjho prežívania veľmi nenápadne cez jednotlivé osobné prehry či nedosiahnuteľné méty alebo aj nesplnené očakávania iných ľudí. 
Jasmínka mala vtedy rok, keď sa to všetko zlomilo a do môjho života, kde ako nemí hady motali sa mi pochybnosti popod nohy a šepkali mi klamstvá o mne, o živote....odrazu rovnako nečakane no zároveň veľmi vytúžene vstúpilo dnu svetlo. 

Stačil jediný priateľský telefonát. Jediné skutočné: "Ako sa máš
Maťka?" myslené od srdca. 
Nádej, ktorú mi vtedy priniesla moja priateľka po jej prvej návšteve sa dala doslova vdychovať uprostred tej mojej kuchyne. 
Priniesla vľúdnosť, lásku a pochopenie. Nič iné. 
Verím na lásku priatelia. 
Pretože skutočná Láska všetko zmôže!" 💛

 

...viac o mojej tvorbe sa dozvieš tu: 

Kniha zázrakov | Čo dokáže mama (codokazemama.sk)

Pozdravujem Martin. Chcela by som vas poprosit o pomoc ci formu spoluprace nakolko sme zverejnili kampan ohladom podpory nasho porjektu na pomoc zenam trpiacim uzkostnymi stavmi. Myslite ze by ste nam vedeli nejak podporit zverejnenie ci inym sposobom nasu kampan posunut k ludom. DAKUJEM VELMI PEKNE ....pre viac info posielam link https://www.codokazemama.sk/crowdfunding/kniha-zazrakov

Komentáre

KNIHA ZÁZRAKOV

Teší ma! Volám sa Martina a som mamička 8r. Jasmínky, 5r. Sebastiánka a 2,5 r. Grétky. Som povolaním učiteľka v materskej škole, momentálne na materskej dovolenke. Aby som si túto "dovolenku" čo najviac užila, rozhodla som sa napísať knihu. Kniha zázrakov sa za rok svojej existencie stala veľmi úspešnou, preto si veľmi želám, aby mohla obohatiť aj tvoj život. ✨ PRAJEM TI VEĽA ZÁZRAČNÝCH OKAMIHOV. ✨ S láskou Martina Stríbrnská ❤️

Všetky články (9)