Čary čmáry s deťmi ♥ Kresba s farebnými tušmi a pierkom

Čary čmáry s deťmi ♥Kresba s farebnými tušmi a pierkom

 

POTREBUJEME:

Ochranný odev, noviny pre udržanie poriadku, výkres, farebné tuše, pierko alebo pero na tvorenie s tušom, či tenší štetec, handričku na otieranie pierka alebo štetcov. Najmenším môžeme ponúknuť štetec s okrúhlym držadlom pre lepší úchop.

Čary čmáry s deťmi, Lucia Benková

POSTUP:

1. Pripravíme prostredie a ochranný odev vhodný na tvorbu s tušom.

2. Pripravíme pomôcky na tvorenie.

3. Vyberieme námet, ktorý budeme kresliť.

4. Na počiatočný náčrt môžeme použiť obyčajnú, najlepšie mäkkú ceruzu. S počiatočným náčrtom môžeme dieťaťu pomôcť.

5. Náčrt obtiahneme tmavým tušom s použitím pierka, prípadne špajle, či štetca čim získame obrysovú kresbu.

6. Ponad obrysovú kresbu môžeme pridať svetlejší, napríklad žltý odtieň tušu. Rovnako pod obrysovou kresbou pridáme pozdĺž celej siluety napríklad oranžový alebo červený odtieň tušu. Vytvoríme dojem dopadajúcich slnečných lúčov a tieň. Vnímanie svetla a oboznamovanie detí s hrou svetla, ktorá sa dá jednoducho zachytiť aj týmto spôsobom otvára hlbší rozmer pri tvorbe.

7. Na záver dielo necháme vyschnúť.

Čary čmáry s deťmi, Lucia Benková

TIPY A TRIKY

S tušom môžeme nielen kresliť, maľovať, ale veselý a živý obrázok môžeme vytvoriť aj fŕkaním za pomoci štetca alebo vyradenej zubnej kefky. Zo základných farieb tušov môžeme miešaním vytvoriť nové odtiene a farby.

Objavením a rozvíjaním silných stránok u detí je to ako s nájdením pokladu. Najprv treba poklad nájsť, vykopať a zhodnotiť.

Lucia Benková

Autorka literatúry pre deti Úsmev na dobrú noc, Paleta života zajačika Čudovačika.

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Pri objednávke oboch publikácií získavate DARČEK - OBOJSTRANNÚ EDUKAČNÚ HRAČKU. OBJEDNAŤ!!!

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)