Elena Žemlová

Mamička týždňa Elena Žemlová

Predstavíte sa nám?

Volám sa Elena a so svojou rodinkou žijem v Špačinciach neďaleko Trnavy. Mám dve deti – synčeka Cypriána (7 r.), pre ktorého vznikli prvé maňušky a mojkáči a dcérku Medu (3 r.), s ktorou som bola donedávna na rodičovskej dovolenke, a vďaka ktorej vznikla rodinka Líštičiek.

Mamička týždňa Elena Žemlová

Názov Vášho obchodíka na www.codokazemama.sk. Čo vo svojom obchodíku ponúkate?

Môj obchodík sa volá Trimaky a nájdete v ňom maňušky, mojkáčikov, hrkálky, bábiky – zvieratká, no aj sezónne šité dekorácie.

Mamička týždňa Elena Žemlová
Ako ste sa dostali ku svojej tvorbe?

Tvorila som od malička, je to súčasť mojej DNA (i keď som na to na chvíľu pozabudla)... V detstve som bola večne zafúľaná od farieb a zašpinená od hliny, počas prázdnin u starkých som veľa času trávila pri dedkovi, ktorý bol brašnár a doma mal dielňu. Prvú kabelku som si kúpila, až keď už dedko nevládal šiť – dovtedy mi aktovky a kabelky šil on, podľa mojich návrhov. A tak aj moje prvé šité výrobky boli kabelky, ktoré mi slúžia doteraz. No keď som otehotnela, začalo ma to ťahať práve k výrobe hračiek a tam som aj zakotvila.

Mamička týždňa Elena Žemlová

Aký máte najväčší úspech v rámci Vašej tvorby? (výhra v súťaži, významný zákazník, výrobok, na ktorý ste hrdá)

Úspechom je pre mňa každý spokojný zákazník, no obzvlášť tí, ktorí sa vracajú. S viacerými z nich mám za tie roky už skôr priateľský vzťah a niektoré trhy by sa mi nerátali, ak by sa tam za mnou nezastavili.

Vždy sa veľmi poteším špecifickým zákazkám, ako boli maňušky zeleninky Brokolica a Mrkva ku knižke „Moji zeleninkoví kamaráti“.

Mamička týždňa Elena Žemlová

A za úspech považujem aj to, že hoci som si tri roky po založení Trimaky „odskočila“ na rodičovskú, veľa ľudí na mňa nezabudlo a teraz pokračujem akoby tie tri roky „prázdnin“ nebolo.

Samozrejme ma veľmi teší, ak sa môj výrobok vyberie do sveta, a s výnimkou Antarktídy sú už na všetkých kontinentoch.

Mamička týždňa Elena Žemlová

Aký je Váš najväčší pracovný sen?

Veľkých snov mám viacero a jeden z mojich veľkých snov sa práve plní, no zatiaľ o ňom nechcem hovoriť, no týka sa pomoci tým najbezbrannejším.

No a taký naj je asi ten, že by som sa svojou prácou chcela dôstojne živiť až do dôchodku.

Mamička týždňa Elena Žemlová

Kedy tvoríte? Aký je Váš tip na úsporu času pri deťoch a domácnosti, aby ste mali čas tvoriť?

Konečne nastal čas, kedy tvorím v čase, keď sú deti v škole a škôlke – ten čas sa snažím maximálne využiť a popri objednávkach sa snažím šiť aj na sklad, pretože sa samozrejme stáva, že deti zostanú kvôli chorobe, či karanténe doma a vtedy sa do ateliéru nedostanem aj pár dní.

Som ranné vtáča a tak radšej vstanem o piatej ráno, navarím, upracem, vychystám deti do školy a škôlky a potom sa už zavriem v ateliéri.

No prvé tri roky, keď bol Cypriánko maličký (začala som, keď mal jeden rok) som robievala po nociach, čo nebolo veľmi šťastné riešenie, a prácu, ktorá sa dala robiť mimo ateliéru som robila pri ňom väčšinou v záhrade, alebo aj na ihrisku, keď sa on hral.

Mamička týždňa Elena Žemlová

Aké je Vaše životné motto, ktorým sa riadite?

Nemôžem povedať, že by som mala životné motto, ale čo sa mi zas a znovu potvrdzuje je „Všetko má svoj čas“ a „Keď sa jedny dvere zatvoria, otvoria sa druhé“.

Mamička týždňa Elena Žemlová

Čo by ste odkázali ďalším tvorivým maminkám v Čo dokáže mama?

Ak o niečom snívate a máte o tom jasnú predstavu, urobte to, nečakajte na lepšie časy, viacej času, menej stresu,... A nevzdávajte sa pri prvom (ani druhom) nezdare.

Veľa zdaru želám.

 

Komentáre

Čo dokáže mama

Celoslovenský projekt, ktorý združuje slovenské mamičky a podporuje ich v sebarealizácii. Veríme, že každá mama môže zarábať na tom, čo ju baví. Na stránke www.codokazemama.sk nájdete tisícky online obchodíkov tvorivých mamičiek, ktoré u nás predávajú svoju handmade tvorbu, kreatívne služby, knihy či materiál na tvorenie. Pridajte sa k nám!

Všetky články (511)