VANDROVKA S DEŤMI -JEDINÉ MÚZEUM PRAVEKU NA SLOVENSKU– PREPOŠTSKÁ JASKYŇA

PREPOŠTSKÁ JASKYŇA - Vandrovka s deťmi - tipy na výlety

Návštevou MÚZEA PRAVEKU V BOJNICIACH vkročíte do doby pravekých neandertálcov. Práve z Bojníc pochádzajú vzácne praveké nálezy a v súčasnosti tam objavíte úžasné miesto na relax v lone krásnej prírody a dozviete sa veľa zaujímavých informácii o praveku.

PREPOŠTSKÁ JASKYŇA - Vandrovka s deťmi - tipy na výlety

Na deti i dospelých čaká veľa zábavy v podobe získavania poznatkov vďaka kvízu, užívania športových aktivít ako hod oštepom, tvorivé dielničky, dokonca i detské ihrisko pre najmenších, ale hlavne kontakt s prírodou. Počas prehliadky si môžete odložiť obuv a zažiť príjemnú reflexnú masáž chodidiel.

PREPOŠTSKÁ JASKYŇA - Vandrovka s deťmi - tipy na výlety

V blízkosti jaskyne lozí veľa jašteričiek, ktoré si pamätám ešte z čias, keď som sem chodievala ako malé dievča s ocinom. A taktiež tu môžete stretnúť mnoho ďalších vzácnych živočíchov.

Múzeum praveku vzniklo a funguje na základe dobrovoľníckej práce lokálnych nadšencov = partie Bojničanov, ktorí sa vo svojom voľnom čase rozhodli zachrániť tento unikátny originálny areál na našom Slovensku, kde neandertálci naozaj žili. Vďaka týmto mladým úžasným ľudom je táto Národná prírodná pamiatka sprístupnená verejnosti .

PREPOŠTSKÁ JASKYŇA - Vandrovka s deťmi - tipy na výlety

Ak radi cestujete s deťmi, máte zaujímavé tipy na výlety, pridajte sa k nám na fb – skupina Vandrovka s deťmi - tipy na výlety.

Ak patríte nielen k zberateľom cestovateľských ale aj kreatívnnych zážitkov s deťmi, nechajte sa išpirovať návodom na zhotovenie pravekej maľby TU.

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)