Čary čmáry s deťmi ♥ Praveké umenie

Z dávnych pradávnych čias doby kamennej pochádzajú úžasné maľby. Mnohé vznikli v jaskyniach.

Poďme si vytvoriť praveké maľby.

Čo dokáže mama Lucia Benková

POTREBUJEME: modelovaciu hlinu, piesok, temperové alebo akrylové farby, špongiu, štetec.

Čo dokáže mama Lucia Benková

POSTUP:

1. Z modelovacej hliny vymodelujeme placku. Povrch zdrsníme pieskom a necháme vyschnúť.

2. Zmiešaním bielej a čiernej farby vytvoríme svetlošedý odtieň, ktorý nanášame špongiou, alebo kúskom handričky na pripravenú placku. Vytvoríme podklad pre maľbu, ktorý necháme uschnúť.

3. Tmavou farbou a štetcom vytvoríme obrys zvieraťa – mamuta, biozóna, jeleňa a s použitím prírodných farieb zviera vymaľujeme. Po zaschnutí môžeme maľbu pošúchať pieskom. Získame tak starý, nejasný zjav maľby.

Lucia Benková Čary - čmáry s deťmi

Nedávno sme s deťmi navštívili jediné Múzeum praveku na Slovensku, kde skutočne žili neandertálci a našli sa tu významné argcheologické nálezy mamutieho mláďatka, o ktorého osude sa dozviete viac návštevou Prepoštskej jaskyne v Bojniciach. Našu návštevu múzea môžete vidieť TU.

Lucia Benková Čo dokáže mama

Lucia Benková

autorka kníh Úsmev na dobrú nocPaleta života zajačika Čudovačika

Autorka získala za doterajšiu tvorbu Čestné uznanie udelené OZ Benedit „Zlaté pero Ladislava Ťažkého za originálnu tvorbu vo výchovno-vzdelávacej oblasti pre deti a rodičov“.

POZOR ROZDÁVAME DARČEKY! Kúpou oboch publikácií získavate DARČEK - obojstrannú edukačnú hračku zajačika Čudovačika. OBJEDNAŤ

Komentáre

Lucia Benková

Som mamou dvoch úžasných deti a robím prácu, ktorá ma nesmierne teší. K písaniu a ilustrovaniu kníh pre deti som sa dostala nečakane, s odhodlaním pomôcť nášmu synovi, ktorý sa jedného dňa, po príchode súrodenca, prestal smiať a neskôr prestal prijímať potravu. Na odporúčanie lekára sme s dieťaťom nadviazali komunikáciu prostredníctvom príbehov a podarilo sa nám synovi vyčariť opäť úsmev na tvári.

Všetky články (24)